Annons

Stenladan ska rocka – de startar nöjesklubb

Nu ska Stenladan på Teleborg svänga, dansa och rocka loss. I den anrika lokalen ska krögaren Saeid Aflaki och diskjockeyn Kjell Johanson, alias DJ Kjelvis, starta dansrestaurang/nattklubb med premiär den 6 april.
– Vi kör retromusik med klassiker från 60-, 70-, 80- och 90-talen. Plus temakvällar på fredagar med internationella gästspel.
Växjö • Publicerad 22 mars 2019
.
.Foto: Lennart Ernstsson

K-märkta Stenladan på Teleborg byggdes 1856 och rymmer idag såväl restaurang som konferenslokaler. Krögaren sedan starten 2006 är Saeid Aflaki, som har stamgäster i alla åldrar.

– Vi har en stor blandning, allt från studenter här intill på Campus till pensionärer inifrån stan.

Annons

Nu ska matserveringen kompletteras med nöjesklubb då Saeid tillsammans med musikprofilen Kjell Johansson satsar på disco under namnet Ladan Guld.

– Jag lärde känna Kjell första gången 2010 när han hyrde och anordnade musikevenemang här på Stenladan. Nu vill vi testa att göra något tillsammans som vänder sig till åldersgruppen 40 plussare som gillar att dansa till pop-, rock-, schlager- och discoklassiker.

Kjell, som när han står i discjockeybåset går under namnet, DJ Kjelvis, utlovar svängig retromusik som inkluderar allt från 80-talsrock till eurodisco från 90-talet.

– Vi tycker att det saknas en träffpunkt i dagens Växjö där personer över 40 kan umgås och dansa loss. Här ska man kunna lära känna nya människor. Vi beskriver konceptet som en blandning av dansrestaurang, nattklubb och disco. Poängen är att det ska vara fart och glädje!

Ladan Guld inkluderar både matservering, music quiz och framför allt disco. Ansvarar för musiken gör Kjell tillsammans med Håkan Svensson, musikälskare från Eneryda som går under artistnamnet DJ H-Gun

– Jag spelar mycket på bröllop, företagsevent och födelsedagsfester. Mestadels i Älmhults-trakten, men det ska bli kul att vara med i den här spännande klubb-satsningen i Växjö.

Premiären för Ladans Guld blir lördagen den 6 april. Ytterligare fyra lördagar är spikade.

– Vi testar fem lördagar i rad i första omgången. Blir det en succé så är tanken att därefter köra varje lördag fram till sommaren, berättar Kjell och Saied.

Förutom lördagarna kommer det även svänga vissa fredagar, då under namnet Ladan Gold Internationell med gästspel från internationella studenter. En av dessa är Yuka Suzuki, student från Japan.

– Jag ska bjuda på popmusik från Japan. Det blir smakprov på populära japanska hitlåtar!

Kvartetten som ska få Stenladan att svänga! Håkan Svensson, Saeid Aflaki, Yuka Suzuki och Kjell Johansson är laddade inför premiäröppningen av Ladan Guld lördagen den 6 april.
Kvartetten som ska få Stenladan att svänga! Håkan Svensson, Saeid Aflaki, Yuka Suzuki och Kjell Johansson är laddade inför premiäröppningen av Ladan Guld lördagen den 6 april.Foto: David Färdigh
David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons