Annons

Stiftelsen ger bidrag för 350 000

Växjö • Publicerad 9 september 2019
.
.Foto: Filip Sjöfors

Stiftelsen Linnea Dahl och familjen Santhe Dahl har i år delat ut bidrag på 350 000 kronor. Bidragen går till gruppbostad Klavérvägen 22 samt lekterapin och barnkliniken hemsjukvård på Växjö centrallasarett.

Gruppbostaden har fått en parcykel och lekterapin och barnklinikens hemsjukvård har fått en bil utrustad med medicin och leksaker i ett projekt tillsammans med Växjö Charity.

Annons

”Jag, Ingrid Löf Dahl från stiftelsen Linnea Dahl, ringde upp mamman som sökt bidrag till en parcykel till gruppbostad Klavérvägen 22 där hennes dotter bor. När jag presenterade mig och sa att ni får en cykel så trodde mamman att jag skojade. När hon förstod att det var på riktigt så grät vi båda glädjetårar”, står det i ett pressmeddelande.

Stiftelsen Linnea Dahl bildades för några år sedan av Ingrid Löf Dahl och Santhe Dahl. STiftelsen har för avsikt att varje år dela ut avkastningen av eget kapital för välgörande ändamål, främst inriktat på barn och ungdomar med särskilda behov.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons