Annons

Stödmanifestation för barnmorskorna hålls i Växjö

Växjö • Publicerad 8 november 2021
Elin Herrlund och Natalie Hall Serrate driver podden Babysnack.
Elin Herrlund och Natalie Hall Serrate driver podden Babysnack.Foto: Josefine Stenersen Nilsson

Barnmorskor i Stockholm har fått nog av dåliga arbetsförhållanden och det har varit massuppsägningarna från förlossningsvården. Barnmorskorna vittnar om att arbetsmiljön är ohållbar, att de inte hinner äta eller gå på toaletten och att det inte finns möjlighet att bistå förlossningar på det sätt de önskar. På andra platser i landet stängs BB över jul och nyår, vilket kan göra att blivande mödrar tvingas åka uppemot 40 mil för att föda.

På grund av detta arrangeras en stödmanifestation för barnmorskorna och för allas rätt till trygga förlossningar under måndagen i Växjö.

Annons

Det är VXOnews podcast Babysnack, som leds av Elin Herrlund och Natalie Hall Serrate, som är initiativtagare till manifestationen.

Backa barnmorskorna arrangeras mellan klockan 17.45 och 18.45 vid Speakers Corner. Det kommer att bli planerade tal och sedan öppnas scenen upp för allmänheten som vill säga något om situationen.

”Kom och visa ditt stöd genom att enkelt delta i vår manifestation där vi tillsammans färgar Växjös gator med uppmaningar, budskap och stöttande ord med hjälp av gatukritor”, står det i Facebookevenemanget.

Om man vill kan man även ta med ljus och tända framför scenen.

Det kommer även finnas möjlighet att skriva på en namninsamling med syfte att stödja barnmorskornas krav. Här finns namninsamlingen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons