Annons

Stoppad föreläsning till Växjö

Växjö • Publicerad 30 mars 2019
Det fria ordets hus
Det fria ordets husFoto: Lennart Ernstsson

I november 2017 satte ledande politiker stopp för en föreläsning arrangerad av ABF och Kommunistiska partiet i Det fria ordets hus i Växjö. Nästa vecka är samma arrangörer, samma författare och samma bokprojekt inbokade igen.

– Vi har sagt att det här ska vara en lokal för det fria ordet, precis som det heter. Sedan finns det givetvis annan lagstiftning som bestämmer vad som är tillåtet eller inte. Det som uppenbart strider mot annan lagstiftning kommer inte vara tillåtet. Det skulle kunna var till exempel hets mot folkgrupp eller liknande, säger kultur- och fritidschefen Tomas Ekelius till Smålandsposten.

Det är Anders Carlsson, tidigare ordförande i kommunistiska partiet, som kommer att föreläsa om sitt bokprojekt om ryska revolutionen. Läs mer här.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons