Annons

Stor bedrägerivåg mot äldre

Kronoberg • Publicerad 17 januari 2020
.
.Foto: PETTER ARVIDSON

Under torsdagen utsattes ett antal äldre kvinnor i Kronoberg för bedrägeriförsök. De ska ha blivit uppringda av personer som utgav sig för att vara poliser eller barnbarn. På bara fyra timmar hade polisen fått in åtta anmälningar om åldringsbrott.

– Det är en eller flera gärningspersoner och de har koncentrerat sig på ett visst område. De anmälda brotten är de som har kommit till polisens kännedom i dag, så det kan ju mycket väl har varit fler äldre som har blivit utsatta, sa Rickard Lundqvist vid polisens ledningscentral under torsdagen till Smålandsposten.

Under torsdagen var det framför allt kvinnor i 90-årsåldern i Ljungby, Markaryd och Älmhult som blev utsatta. En kvinna i 95-årsåldern ska ha blivit lurad av en person som utgav sig för att vara ett barnbarn. Denne fick sedan komma på besök och stal kontanter från bostaden.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons