Annons

Stor brist på polisutredare i Växjö

Publicerad 26 juli 2016
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

Det är en stor brist på utredare i Växjös lokalpolisområde. Enligt Smålandsposten finns det nästa vecka bara tio utredare i tjänst, jämfört med Kalmar som har 30.

– Man stämmer av detta varje dag och skulle det visa sig att inflödet blir för stort i ett område så kan man flytta på ärenden från eller till utredare, säger Patrik Oldin, polisområdeschef i sydöstra Götaland, till tidningen.

Annons

Enligt beräkningarna ska Kalmar och Växjö ha ungefär lika många utredare på årsbasis.

– Vi är resursmässigt ansträngda. Vi behöver bli fler poliser och vi ska bli fler poliser. Men vi måste hantera sommaren först genom tuffa prioriteringar dag för dag och vecka för vecka, säger Patrik Oldin till Smålandsposten.

Han berättar också att de har lagt en nivå för att klara frihetsberövade och ärende med tidsfrister. De försöker också bereda ärende som de hinner ta tag i efter sommaren.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons