unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stor festhelg planeras – rektorn vädjar i öppet brev: ”tänk om"

Peter Aronsson
Peter Aronsson
Foto: Johan Persson

En studentförening ska ha en stor festhelg med flera hundra studenter i Växjö. Nu skriver Linnéuniversitetets rektor, Linnékåren och regionens smittskyddsläkare ett öppet brev med en vädjan om att studenterna ska tänka om.

"Många försiktighetsåtgärder är visserligen vidtagna, men vi vill understryka att detta ändå är att utsätta både er själva och er omgivning för onödiga risker”, skriver de i det öppna brevet.

Till fredagens sittning är 160 studenter anmälda och till lördagens sittning är över 250 anmälda.

"Även om ni inte själva känner oro eller rädsla att bli smittade, rör ni er i ett större sammanhang tillsammans med medmänniskor, som ni i ett nästa led kan smitta. Varken jag som rektor, studentkåren, Polisen eller smittskyddet Region Kronoberg kan hindra er från att arrangera eller delta på festen. Men, vi ber er ännu en gång att tänka om, att ta ansvar, att hålla i och att hålla ut”, står det i brevet som finns i sin helhet på Linnéuniversitetets hemsida.