Annons

Stor festhelg planeras – rektorn vädjar i öppet brev: ”tänk om"

Växjö • Publicerad 16 oktober 2020
Peter Aronsson
Peter AronssonFoto: Johan Persson

En studentförening ska ha en stor festhelg med flera hundra studenter i Växjö. Nu skriver Linnéuniversitetets rektor, Linnékåren och regionens smittskyddsläkare ett öppet brev med en vädjan om att studenterna ska tänka om.

"Många försiktighetsåtgärder är visserligen vidtagna, men vi vill understryka att detta ändå är att utsätta både er själva och er omgivning för onödiga risker”, skriver de i det öppna brevet.

Annons

Till fredagens sittning är 160 studenter anmälda och till lördagens sittning är över 250 anmälda.

"Även om ni inte själva känner oro eller rädsla att bli smittade, rör ni er i ett större sammanhang tillsammans med medmänniskor, som ni i ett nästa led kan smitta. Varken jag som rektor, studentkåren, Polisen eller smittskyddet Region Kronoberg kan hindra er från att arrangera eller delta på festen. Men, vi ber er ännu en gång att tänka om, att ta ansvar, att hålla i och att hålla ut”, står det i brevet som finns i sin helhet på Linnéuniversitetets hemsida.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons