Annons

Stor konferens i Växjö ställs in

Växjö • Publicerad 14 mars 2020
Foto: Nadia Hagberg

Varje år samlas ett tusental personer som jobbar med barnsjukvård på den stora konferensen Barnveckan. Mellan den 30 mars och 2 april skulle konferensen ha hållits i Växjö men precis som många andra evenemang ställs den in på grund av coronaviruset.

– Vi hade räknat med över ett tusen deltagare och det var Växjös tur i år. Nästa år står Stockholm värd och 2022 Halmstad, säger Martin Jägervall, konferensgeneral till Smålandsposten.

Annons

Barnveckan i Växjö har planerats i över två år men för Martin Jägervall, som är läkare, är det en självklarhet att ställa in. Även om han tycker att det är tråkigt.

– Personligen hade jag sett att Växjö får den nästa år och att de andra planerade städerna får den med ett års fördröjning. Då utnyttjar vi det mastodontprogram vi jobbat fram. Ett program som speglar dagens barnmedicin på många olika sätt, säger han till Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons