Annons

Stor mässa planeras

Växjö • Publicerad 12 november 2019
Foto: Olof Elfverson

Arkitektbolaget i Växjö vill arrangera en bymässa 2030 i Småland. Nätverket By2030 har representanter från kommunen, regionen, akademin och näringslivet. Det var förra året som Arkitektbolaget började fundera på en bomässan i Småland. När det visade sig att både regionen och Växjö kommun haft idéer om att arrangera en bomässa har planerna för en gemensam mässa utvecklats. Under tiden har bomässan blivit en bymässa.

– Man har pratat om den hållbara staden hur länge som helst, nu vill vi prata om den hållbara landsbygden. Vi vill sätta fokus på byn i stället för det enskilda boendet. Frågor som rör helheten och kanske till och med mellanrummen, inte objekten i sig, ska vara i centrum: Var ska vi mötas någonstans? Hur vi utformar vi våra stråk och torg?, säger Kristina Bornholm, projektledare för nätverket By2030, till Arkitekten.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons