Annons

Stor försvarsövning - hela hemvärnet kallas in

Kronoberg • Publicerad 5 juni 2018
Foto: Peter Åklundh

Under tisdagskvällen kallar Försvarsmakten in Hemvärnet för den största hemvärnsövningen sedan 1975. Mellan den 5 och 6 juni genomförs den rikstäckande övningen där Försvarsmakten har beordrat hemvärnslarm och all personal som ingår i någon av hemvärnets bataljoner och har möjlighet ska inställa sig för tjänstgöring.

Samtliga 40 hemvärnsbataljoner ingår i övningen. Hemvärnet har uppemot 22 000 soldater. Soldater kommer att synas runt om i hela landet, vid hamnar, flygplatser och på gator och torg.

”Hemvärnslarm innebär att alla hemvärnsförband snarast ska gruppera för att lösa sin huvuduppgift. Hemvärnslarm beordras av överbefälhavaren eller Försvarsmaktens insatschef efter att regeringen beslutat om hemvärnsberedskap. Hemvärnslarm innebär att staber och förband inom fastställd tid är utrustade och grupperade för att lösa sina uppgifter. Denna gång genomförs hemvärnslarm som en övning och deltagandet är frivilligt”, skriver Försvarsmakten i ett pressmeddelande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons