Annons

Stor militärövning i Växjö – ska ”smälla en hel del”

Växjö • Publicerad 4 februari 2020
.
.Foto: Ludwig Härlin

I helgen ska Hemvärnet öva strid i bebyggelse i Växjö. Det kommer att ”smälla en hel del” och soldater kommer att röra sig i stadskärnan och göra trupprörelser på Storgatan.

– Det är inte konstigare än att Försvarsmakten genom Kronobergs Hemvärnsbataljon övar strid i bebyggelse. Det kommer smälla en hel del under lördagen, då vi skjuter med lös ammunition. På söndagen lovar vi att vara lite tystare, för att inte störa de som kräver sovmorgon, säger övningsledare Martin Eneborg på Försvarsmakten.

Annons

Det är 35e Hemvärnsbataljonen, Kronobergsbataljonen, som ska utbildas och öva i ”strid i bebyggelse” i det numera övergivna hotellet vid Fagrabäcksrondellen. Syftet med övningen är att höja förmågan när det gäller att lösa uppgifterna. Hemvärnsförbanden är ett krigsförband med huvuduppgift att skydda, bevaka samt ytövervaka.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons