GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Stor oro efter beslutet

     Gemla • Publicerad 27 augusti 2019
     .
     .
     Foto: Kerstin Haggren

     Miljöprövningsdelegationen har gett klartecken för bergtäkten mellan Alvesta och Gemla. Det får boende i området att reagera.

     – Jag är förtvivlad. De har inte tagit någon hänsyn till våra synpunkter. Det känns som att vi i Öpestorp är för små och betydelselösa, säger Lina Gustafsson till Smålandsposten.

     Enligt en utredning som har gjort kan bullret från bergfästen uppgå till 50 decibel för de boende i Öpestorp.

     – Var man än etablerar sig finns det närboende. Dem ska man visa stor respekt och försöka få så lite störningar som möjligt, säger vd Håkan Wifvesson till Smålandsposten.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.