Annons

Poliser jagade man på tak – anhållen för grovt vapenbrott

En 32-årig man sitter anhållen för grovt vapenbrott efter en omfattande polisinsats i Växjö centrum. 32-åringen kunde gripas efter att ha blivit jagad på ett hustak.
Växjö • Publicerad 25 januari 2021 • Uppdaterad 26 januari 2021
Foto: Carl Carlert

Sent på måndagskvällen pågick en stor polisinsats på Klostergatan i centrala Växjö. Minst åtta polispatruller fanns på plats vid klockan 22.45.

Enligt polisens ledningscentral är en man gripen misstänkt för ett grovt brott men det är oklart vad det rör sig om för brott. Polisen uppger att ingen person är skadad.

Annons

En avspärrning har satts upp i anslutning till ett bostadshus på Klostergatan och en husrannsakan samt brottsplatsundersökning kommer att genomföras. Det var enligt Smålandspostens utsände på plats lugnt vid klockan 23.00 och patrullerna har börjat lämna platsen.

Under tisdagen kommer en dörrknackning att genomföras i området.

På tisdagsmorgonen berättade jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen Samir Cehic mer om den omfattande polisinsatsen.

– Vi har en man anhållen misstänkt för grovt vapenbrott.

Enligt Samir Cehic var det ett vittne som på måndagskvällen såg en man som hade ett pistolliknande vapen, som gick in i en trappuppgång på Klostergatan. Vittnet larmade då polisen som snabbt var på plats med ett stort antal patruller.

– Det blev en jakt på mannen och han sprang upp i fastigheten och var uppe på taken. Han kunde därefter gripas. Men vi har inte anträffat något vapen.

Den anhållne mannen är 32 år gammal. En kvinna i 20-årsåldern anhölls misstänkt för skyddande av brottsling efter att ha haft mannen i sin lägenhet utan att meddela polisen det. Under tisdagen försattes hon på fri fot.

– Misstankarna kvarstår men det finns inte skäl att ha henne anhållen, berättade Johan Sjögren, inre befäl vid Växjöpolisen, vid klockan 23 på tisdagskvällen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Elvedin BasicSkicka e-post
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons