Annons

Stor polisinsats i Växjö - över 100 poliser deltar

Växjö • Publicerad 27 april 2020
Foto: Anders Johansson

Under måndagen inleddes en mycket omfattande polisinsats i Växjö. Insatsen kallas operation Rimfrost och enligt Smålandsposten deltar över 100 poliser. Målet är att hitta vapen, sprängämnen och narkotika.

– Detta är en i förväg planerad insats och genomförs inte för att det inträffat någon händelse idag. Rimfrosts fokus ligger på grovt våld och kriminella miljöer som vi anser det vara mycket viktigt att agera mot, säger Jonas Eek, lokalpolisområdeschefen i Växjö.

Annons

Polisen kommer att leta på allmänna platser men också göra husrannsakningar baserade på underrättelseinformation om kända kriminella personer. Enligt Smålandsposten kommer poliserna främst att leta på Araby och Dalbo.

– Det skall vara jobbigt att vara kriminell i Växjö och Araby har jag tidigare sagt. Under operation Rimfrost i Växjö kommer detta att bli extra tydligt för de kriminella, säger Jonas Eek.

Här saknas innehåll

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons