GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Stor skattesmäll för konsult i Växjö

     Publicerad 25 september 2021
     Genrebild.
     Genrebild.

     En konsult i Växjö får en rejäl skattesmäll efter att hans verksamhet dragit in ungefär 150 000 kronor i månaden men inte betalat en enda krona i moms, skriver Smålandsposten.

     Skatteverkets granskning av mannens bolag visar att han inte hade redovisat en enda krona i moms för sin konsultverksamhet under 2020 och våren 2021. Mannen måste nu betala in totalt 335 000 kronor i moms. Hans krävs också på ett skattetillägg som uppgår till nära 70 000 kronor.

     Konsulten lämnande heller inte in någon inkomstdeklaration 2019 och upptaxeras därför av myndigheten, som i sitt beslut skriver att de uppskattar mannens inkomst av verksamheten till 1,2 miljoner kronor. Han ska betala skatt på totalt 900 000 intjänade kronor och även betala ungefär 140 000 kronor i skattetillägg, skriver Smålandsposten.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.