Annons

Stor vision för kvarteret i centrala Växjö

Växjö • Publicerad 20 november 2018
Foto: Sweco Architects

Kvarteret Gripen, vid Linnégatan, Norra Esplanaden, Kungsgatan och Nygatan i centrala Växjö, kan exploateras och öppnas upp för att bli mötesplats med exempelvis uteserveringar, skriver Smålandsposten.

Växjö kommun har gett Sweco arkitekter uppdraget att ta fram en visionsidé. De privata fastighetsägarna har visat intresse för förändringar och en strategi för kvarteret ska tas fram.

Annons

Byggnaderna är uppförda mellan 1790-1931 och området beskrivs som unikt och med ett högt kulturvärde i Växjö som stad, enligt Smålandsposten.

– Jag har under sista tiden fått lära mig att det här är ett unikt kvarter och jag tycker att man ska försöka bevara så mycket som möjligt av det. Men visst kan det ske någon form av kompletteringsbyggnation. Man ska inte vara låst vid att inte förändra någonting, säger Nils Fransson (L), byggnadsnämndens ordförande, till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons