Annons

Stora butikskedjan ansöker om konkurs

Växjö • Publicerad 15 januari 2020
Grand SamarkandFoto: Lena Gunnarsson

Teknikmagasinet har under onsdagen lämnat in en ansökan om konkurs. Butikskedjan begär samtidigt att rekonstruktionen avbryts. Trots att Teknikmagasinet har satsat på mobilreparationer och enligt egen utsago utvecklats till ledande i Norden på området har den negativa utvecklingen inte gått att vända.

”Butikshandeln har dock drabbats av en fortsatt sjunkande omsättning och stigande hyror - samtidigt som en försvagad svensk krona har fördyrat varuinköpen från utlandet - så trots utomordentliga insatser från en ny bolagsledning så har det inte varit möjligt att nå lönsamhet”, skriver kedjan i ett pressmeddelande enligt Market.

Under hösten ska det ha funnits intressenter till att köpa verksamheten. Teknikmagasinet finns på Grand Samarkand i Växjö. Kedjan har tidigare haft två butik i Växjö men för ett par år sedan stängdes butiken i centrala Växjö.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons