Annons

Stora byggplaner i Växjö - grannar upprörda

Växjö • Publicerad 29 april 2019
Foto: Olof Elfverson, Smålandsposten

Kommunen har planer på att bygga höghus i Öjaby. I förslaget om exploatering av norra Öjaby finns byggplaner inom strandskyddat område. Det rör upp starka känslor.

– Jag tycker att kommunen har gått brutalt fram med hela Öjaby, säger Gunvor von Schantz, boende på Öjaby, till Smålandsposten.

Annons

I förslaget finns bland annat flerbostadshus upp till sex våningar i ett skogsområde. Det planeras för ett helt nytt bostadsområde med över 300 bostäder.

Grannar har i skrivelser till kommunen radat upp invändningar om trafikproblem, strandskyddet, skogsskövling, avrinningsdike, nya båtbryggor, hot mot växter och djur och höghusen som kommunen vill tillåta i en ny detaljplan för området.

– Det här är helt åt pipsvängen, för att uttrycka det milt. Alla här ute tycker att det är dåligt genomtänkt. Det är ett skrivbordsjobb som inte tar någon hänsyn till oss som bor här och har bott här länge. Det är alldeles för höga hus som inte alls passar in i den här strandnära miljön, säger Rolf Linde, som bor på Hagudden, till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons