Annons

Stora kedjan tar över butiken

Växjö • Publicerad 19 november 2019
.
.Foto: Lena Gunnarsson

Intersport fortsätter att uppgradera butiksbeståndet och har sett över driftsformerna på många orter. Nu står det klart att kedjan tar över franschisebutiken Intersport vid Grand Samarkand i Växjö. Butiken blir centralt ägd.

– Vi gör en bedömning av respektive marknad för att se vilken driftsform vi anser vara den mest optimala, säger Patrik Lindahl Head of Franchise & Development på Intersport.

Annons

Sportkedjan har idag cirka 90 centralägda och 30 handlarägda butiker och jobbar intensivt med att utveckla såväl den centrala som den handlarägda driftsformen. Utöver Växjö blir även butiken i Härnösand nu centralt ägd.

– Butikerna har i många år drivits av engagerade och duktiga medarbetare med stark lokal prägel. De har gjort ett fantastiskt jobb och tagit position i respektive stad, något vi vill fortsätta utveckla, säger Marcus Wibergh, vd på Intersport.

I Växjö sker övertagandet 1 januari 2020.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons