Annons

Stora prisskillnader för bostäderna i studentorterna

Växjö • Publicerad 12 september 2019
Foto: David Elg

Höstterminen har startat på Sveriges universitet och högskolor. Hemnet.se har sammanställt genomsnittliga kvadratmeterpriserna i Sveriges studentorter. Det skiljer mer än 1,6 miljoner kronor för en bostadsrätt med ett rum och kök beroende på studentort. Det är dyrast i Stockholm och billigast i Sundsvall, där man får sex lägenheter för priset av en i Stockholm.

I Växjö är det genomsnittliga kvadratmeterpriset 32 417 kronor och genomsnittspriset är 1 235 223 kronor.

Annons

– Många studenter föredrar att hyra sin bostad. Det förekommer också att studenter köper en bostadsrätt för att säkra någonstans att bo under studietiden. Men man dock ska vara medveten om att priserna på kort sikt kan sjunka. Jämfört med toppen för några år sedan har exempelvis bopriserna sjunkit med ungefär 10 procent på vissa marknader så man ska undvika att tänka spekulativt, säger Staffan Tell, talesperson på Hemnet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons