Annons

Stora projektet i Växjö beviljas

Växjö • Publicerad 1 november 2018
Foto: Johan Christensen

I maj undertecknade KLM, Södra, Växjö kommun, SkyNRG, Småland Airport, Fores och Luleå Tekniska Universitet en avsiktsförklaring om att undersöka förutsättningarna för bioflygbränsleproduktion i Småland.

Under torsdagen beviljat Energimyndigheten ansökan om en förstudie och myndigheten kommer att stödja den ekonomiskt.

Annons

– Energimyndighetens stöd är ett viktigt steg på vägen mot ökad tillgång av bioflygbränsle i Norden. Vi ser ingen anledning att spilla tid och sätter därför genast igång med förstudien. Jag vill rikta ett särskilt tack till våra fantastiska partners som möjliggör detta tillsammans med oss, säger Paul Terstegge, General Manager Air France-KLM norra Europa, i ett pressmeddelande.

Förstudieprojektet ”Från flis till flygplan i Småland” ska identifiera och utveckla det mest kvalificerade upplägget för en fungerande värdekedja av bioflygbränsleproduktion i Småland. Projektet startar den 1 november och ska pågå i 20 månader.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons