Annons

Stora samarbetet i Växjö invigs

Växjö • Publicerad 2 maj 2019
.
.Foto: Filip Sjöfors

Ett unikt samarbete mellan Kungsmadskolans fordons- och transportprogram, Volvo Car Sverige och Liljas Bil AB har inletts. Under fredagen invigs samarbetet i Kungsmadskolans specialombyggda lokaler för fordons- och transportprogrammet. Dessutom kommer en ny utbildningsbil att avtäckas.

– Det här är ett väldigt intressant samarbete för att det ger unika möjligheter för både våra elever och vår personal. Dessutom ser jag att det är ett bra samarbete mellan skola och näringsliv för att nå gemensamma mål, säger Pernilla Tornéus (M), utbildningsnämndens ordförande.

Trepartssamarbetet ska ge en ökad kvalitet på utbildningen. Eleverna på Kungsmadskolan kommer att få göra studiebesök och fabriksbesök hos Volvo Car Sverige i Göteborg och det finns möjligheter till arbetsplatsförlagt lärande hos Liljas Bil AB i Växjö.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons