Annons

Stora satsningar på skolan i Blågrönas budget

Växjö • Publicerad 29 maj 2018
Foto: Nadia Hagberg

Under tisdagsförmiddagen presenterade Blågröna Växjö sin budget för 2019. Totalt görs det satsningar på 204 miljoner kronor, varav 140 miljoner investeras i undervisningen i skolan.

Några av prioriteringarna i budgeten är fokus på att skapa förutsättningar för ett växande näringsliv med en ny näringslivsstrategi, att utveckla och förvalta en växande stad, tätort och landsbygd samt utbildning för livslångt lärande. Partierna i Blågröna Växjö vill också satsa på en aktiv fritid med större satsningar på bland annat hästsporten, projekteringen av den nya simhallen och en ny badlagun vid Norra Bergundasjön.

Annons

– Jag är oerhört stolt och glad över vår gemensamma budget. Vi kommer fortsätta ha ett tydligt fokus på ordning och reda i ekonomin, fler i jobb och färre med bidrag, säger Anna Tenje (M).

Budgeten finns i sin helhet här. Kommunfullmäktige ska ta beslut om budgeten den 12-13 juni.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons