Annons

Stora Växjöföretag i samarbete

Publicerad 2 juni 2017
Foto: Olof Elfversson, Smålandsposten
Foto: Olof Elfversson, Smålandsposten

Växjöbaserade IST och Combitech, med kontor i Växjö, ingår ett nytt samarbete. Enligt ett pressmeddelande inleds samarbetet för att bistå kommuner och skolor i samband med att en ny, skärpt dataskyddsförordningen träder i kraft i EU nästa år.

– Skolor hanterar mängder med känslig data och kommer att påverkas av de nya reglerna på flera plan, men vi ser samtidigt att många skolor inte är tillräckligt långt framme i förberedelserna. Med vår kombinerade kompetens inom skoladministration och informationssäkerhet har vi en god möjlighet att stötta och utbilda i de här frågorna, säger Torbjörn Karlsson, ansvarig för IST Products, i ett pressmeddelande.

Annons

Företagen kommer bland annat att erbjuda gemensamma utbildningar och workshops.

– Combitech är experter på säkerhet, och IST är experter på skolor och skolsystem. Tillsammans kommer vi att kunna göra en insats för att barn ska få en tryggare uppväxt och skolgång och det känns jättebra, säger Pernilla Rönn, affärsområdeschef inom informationssäkerhet på Combitech.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons