Annons

Stora Växjöföretaget köps upp

Växjö • Publicerad 21 juni 2018
Foto: Olof Elfverson

Företaget Elevens huvudägare Verdane köper det dubbelt så stora bolaget Nordicfeel, baserat i Växjö. I veckan meddelade Eleven att de förvärvar företaget och bildar en skönhetsjätte på nätet under ett nytt bolag. Affären består av kontanter och aktier i det nya sammanslagna bolaget men Nordicfeels delägare kommer att kvarstå som minoritetsägare i det bolaget.

– Även om skönhetsmarknaden online växer med 8-10 procent per år i Sverige är det många mindre aktörer med små marginaler. Med en konsolidering av två av de största aktörerna bildar vi en av de största onlineaktörerna inom skönhet som kommer kunna möta kundernas ökade krav på service och tillgänglighet, säger Daniel Ahlstrand, investeringsansvarig på Verdane Capital, i ett pressmeddelande.

Varumärkena och sajterna kommer att behållas men en gemensamt bolag kommer att sköta utveckling av e-handelsplattform, logistik och marknadsföring, där Pernilla Barman blir vd.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons