Annons

Stora visioner för nya området i Växjö

Växjö • Publicerad 14 juni 2018
Foto: Mandaworks

Under torsdagen presenterades visionen för den andra etappen av Bäckaslöv i Växjö. Området sträcker sig från söder och västerut mot Norra Bergundasjön. Etappen innehåller nya bostäder, kontor och handel.

Växjö kommun kommer att ha en markanvisning för de två första tomterna, som är på ungefär 25 000 respektive 15 000 kvadratmeter. Syftet är att få fram så bra förslag som möjligt på hur området kan exploateras.

Annons

– Med Bäckaslöv knyter vi samman Söder med Arenastaden och Centrum. Det är en unik stadsdel som har alla förutsättningar att erbjuda en hög livskvalitet. Här får de boende närhet till både natur, kultur och handel, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

För närvarande pågår också planeringen av huvudstråket som ska byggas och bli en central gata och förbinda Bäckaslöv med Storgatan. Det blir en ny tunnel och bro under och över järnvägen.

Foto: Mandaworks
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons