Annons

Storbranden lamslår tågtrafiken - så påverkas tågen

Hässleholm/Växjö • Publicerad 15 augusti 2019
.
.Foto: Victor Lindstammer

Under onsdagskvällen utbröt en kraftig brand i ett gammalt lokstall i Hässleholm. Det orsakade stora skador på järnvägen och bland annat rasade en kontaktledningsbrygga ner. Enligt Trafikverket är järnvägen mer skadad än vad de först trodde och tågtrafiken på Södra Stambanan har stoppats.

Spår, signalsystem och kontaktledningar ska ersättas och en första prognos säger att skadorna ska vara åtgärdade sent måndag kväll, men prognosen kan komma att ändras. Enligt Skånetrafiken är det omfattande ersättningstrafik efter branden. Resenärer bör vara ute i god tid de närmaste dagarna och Skånetrafiken arbetar med att få fram ersättningsbussar som kör i pendeltrafik där tågen inte kommer fram.

Annons

Krösatågen mellan Hässleholm och Växjö är inställda på sträckan Hässleholm och Hästveda. Öresundstågen till och från Växjö och Kalmar är inställda på sträckan Höör till Osby och omvänt. Från Malmö till Växjö och Kalmar reser man till Höör, byter till ersättningsbuss från Höör till Osby och sedan tar ett nytt tåg mot Växjö och Kalmar.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons