Annons

Storföretaget avslutar verksamhet

Växjö • Publicerad 7 juni 2018
Foto: Urban Nilsson

Växjöbaserade Södra säljer två enheter till det tyska företaget Sörnsen Holzleisten. Det är Södra Wood Kallinge och Södra Wood Umeå som säljs med övertagande den 1 september i år. Det innebär också att företaget avslutar verksamheten med interiörträ.

– Vi har genomfört en strategisk översyn av verksamheten och kommit fram till att vi avslutar den interiöra verksamheten. Kvar efter den senaste försäljningen är enbart Berg & Berg i Kallinge, som vi har för avsikt att hitta en köpare till. Vi har under de senaste två åren fattat en rad strategiska beslut för att satsa på byggträprodukter och byggsystem i trä. Mot bakgrund av dessa beslut finns ingen naturlig plats för interiörträ inom Södra. Vi anser att det därmed är bättre att avsluta och sälja till aktörer som kan förvalta och utveckla affären, säger Jörgen Lindquist, affärsområdeschef Södra Wood.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons