Annons

Storföretaget säljer bolag

Växjö • Publicerad 5 november 2018
Foto: Olof Elfverson, Smålandsposten

Lammhults Design Group har beslutat att avyttra dotterbolaget Ire Möbel AB. Den 1 november köpte H I T AB aktierna för en symboliska summa.

”Ire Möbel bedriver verksamhet under två varumärken, Ire och Voice, och bolagets produkter säljs nästintill uteslutande till privatkunder. Varumärkena är välkända inom privatmarknaden och vi ser att bolaget har bättre möjligheter att utvecklas på ett positivt sätt med nya ägaren som har god kunskap inom premiumsegmentet”, säger Lammhults Design Groups vd Sofia Svensson i ett pressmeddelande.

Ire Möbel har varit förlustbringande under flera år och under 2017 var rörelseresultatet -2,6 miljoner kronor. Dotterbolaget var koncernens enda som riktade sig mot privatmarknaden och nu kommer fokus helt och hållet att vara på offentliga miljöer och kontor.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons