Annons

Större intresse för YH-kurser i Kronoberg

Kronoberg • Publicerad 30 mars 2022
.
.Foto: PETTER ARVIDSON

Enligt ny statistik från SCB, som har analyserats av IHM Business School, ökade antalet personer som började studera på en kurs inom yrkeshögskolan i Kronoberg med 23 procent under 2021. YH-kurser är ett nytt koncept med kortare yrkeshögskoleutbildningar som riktar sig mer till den som redan är etablerad på arbetsmarknaden.

– Yrkeshögskolans utbildningar utformas efter branschernas behov och är därför viktiga för näringslivets kompetensförsörjning. Särskilt viktiga är de korta YH-kurserna, eftersom de ger den som redan är etablerad på arbetsmarknaden möjlighet att utvecklas, säger Tommy Persson, tillväxtchef på IHM Business School.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons