Annons

Storsatsning på gratis simskola igång

Växjö • Publicerad 27 juni 2018
Foto: Hannah Andersson

Planeringen för Växjö kommuns kostnadsfria simskola för barn i förskoleklass är nu klar. Växjö ska få statsbidrag på 2,7 miljoner kronor, som är öronmärkta för gratis simskola för alla barn i förskoleklass.

En majoritet av simundervisningen sker på fritiden men skolorna har också möjlighet att boka in gratis simundervisning på skoltid. Det är Växjö simsällskap, Medley och Solvändans simförening som kommer att vara aktörerna.

Annons

Alla simskolor drar igång under hösten och målet är att så många barn som möjligt ska få vattenvana och ges bättre förutsättningar för att lära sig simma.

– Att kunna simma är livsviktigt och därför är vi glada att nu kunna erbjuda den här möjligheten. Vi hoppas att många vårdnadshavare anmäler sina barn till simskola i höst, säger Emeli Sjöberg, samordnare på kultur- och fritidsförvaltningen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons