Annons

Storsatsning till förskolan i Växjö

Växjö • Publicerad 3 oktober 2018
Foto: Per Hammenvik

För att barns läsförmåga ska höjas har läsplattformen Ugglo utvecklat en ljudbilderbokstjänst för barn. Nu kommer tjänsten att användas på Vikaholms förskola i Växjö. Det är en tjänst som kombinerar ljudbok och bilderbok för att främja barnens läsinlärning och göra det roligare att läsa.

– Vi vill att barnen ska uppmuntras till läsning genom att göra läsandet till en upplevelse. Med hjälp av Ugglo kan de tusentals barnfamiljer med annat modersmål än svenska låta sina barn läsa barnböcker på sitt eget språk, eller förbättra sin svenska. Det finns tusentals barn som har rätt till sitt modersmål, men kommunerna kan inte alltid tillhandahålla det utan hjälp av digitala hjälpmedel. Genom Ugglo kan vi tillgodose det här behovet, säger Jens Malmqvist, medgrundare för Ugglo.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons