Annons

Storslagna planer för Växjöföretaget

Växjö/Möckelsnäs • Publicerad 1 oktober 2018
Ingemar Ljungqvist, projektledare för Orangeriet
Ingemar Ljungqvist, projektledare för OrangerietFoto: Peter Ottosson

VXOnews har tidigare rapporterat om att Växjöföretaget Gilbert Jönssons måleri köpte Orangeriet på Möckelsnäs för sex miljoner kronor. I företagssfären finns 17 olika bolag som jobbar med allt från fastigheter till mat, event och uthyrning av ljud- och ljusutrustning.

Hittills har planerna för Orangeriet inte var kända men nu börjar det ta form. Enligt Smålandsposten ska de bygga vidare på tankarna kring en hälsoträdgård. De planerar bland annat också för ett fik, ett japanskt spa, saluhall under somrarna och företaget vill återuppliva den gamla bowlingbanan och ha en boulebana.

– Vi ska inte konkurrera med herrgården intill. Tvärtom, har vi väldigt mycket gäster så kan de laga maten. Dessutom har de övernattningar. Det är perfekt för våra gäster som kanske bor, arbetar eller forskar här, säger projektledaren och delägaren Ingemar Ljungqvist till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons