Annons

Stort antal skolinbrott i länet - bara i år

Publicerad 29 april 2016
Foto: Emelie Olsson, SMålandsposten
Foto: Emelie Olsson, SMålandsposten

Sedan årsskiftet har det varit 21 inbrott på skolor i Kronobergs län. Inbrotten innebär ofta att Ipads, bärbara datorer och kontanter i skolorna stjäls.

I hela region syd, med länen Kronoberg, Skåne, Kalmar och Blekinge, har över 300 inbrott i skolor skett hittills i år. Det har sammanlagt handlat om stölder för många miljoner kronor.

Annons

– Inbrotten genomförs tidigt på kvällen, innan skolornas larm går på. Tjuvarna har studerat hur larmen är uppbyggda och när de kopplas på, och inbrotten görs innan dess. Vi är övertygade om att det är organiserat, säger Robert Loeffel, presschef hos polisen i region Syd till SVT.

Enligt Robert Loeffel är det högsta prioritet hos polisen att få tag på tjuvarna och de jobbar med underrättelseverksamhet för att lyckas. Enligt SVT jobbar polisen också med att informera säkerhetsansvariga på kommunerna för att eventuellt se över larmrutinerna.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons