Annons

Stort behov av arbetskraft - 23 behöver anställas

Växjö • Publicerad 10 oktober 2018
Foto: Nadia Hagberg

Bussbranschen är i stort behov av bussförare. På två år kommer branschen i Kronobergs län behöva anställa 23 nya bussförare, enligt Transportsföretagens nya rapport. Samtidigt har en tredjedel av bussföretagen med rekryteringsbehov i länet svårt att hitta förare.

– Kvalitet driver rekrytering. En förutsättning för att vi ska lyckas utbilda fler bussförare är en kontinuerlig dialog mellan det offentliga och branschen så att relevanta och utbildningar av god kvalitet kan skapas, inom såväl gymnasieskolan som vuxenutbildningen. Och till detta behövs offentliga resurser till personer på regional nivå som leder, driver och utvecklar samverkan mellan politiska beslutsfattare, utbildningsarrangörer och branschen, säger Caj Luoma, chef för kompetensförsörjning på Transportföretagen, i ett pressmeddelande.

I Kronobergs län är 32 procent av de anställda över 60 år.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons