GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Stort behov av arbetskraft inom gröna näringar

     Kronoberg • Publicerad 12 september 2021
     Foto: Olof Elfverson

     Inom det gröna näringslivet finns det många lediga jobb och behovet av arbetskraft är stort, enligt en enkät som medlemmarna i Hushållningssällskapet Kalmar Kronoberg Blekinge och LRF Sydost har fått besvara. Behovet av arbetskraft är störst gällande djurskötare och maskinförare inom lantbruk och skogsindustrin.

     – Vår enkät visar att det finns ett stort behov av arbetskraft inom gröna näringar och det är glädjande att vi samtidigt ser att antalet sökande till naturbruksprogrammet är större än på många år, säger Mats Halling, vd på Hushållningssällskapet Kalmar Kronoberg Blekinge som är huvudman för tre naturbruksgymnasier i Kalmar och Kronobergs län.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.