Annons

Stort fastighetsbolag i Växjö får nya ägare

Växjö • Publicerad 5 mars 2020

Växjöbaserade Alhansa Fastigheter får en ny ägare. Det är Nivika som tar över företagets fastighetsbestånd på totalt cirka 72 000 kvadratmeter. Hyresgästerna består främst av business to business-verksamheter och värdet på fastigheterna är 800 miljoner kronor.

– Växjö är en av de orter Nivika sökt investeringsmöjligheter i under en längre tid. Förvärvet av Alhansa blir starten för ett nytt förvaltningsområde där vi ska kunna växa genom förvärv och projektutveckling de närmaste åren säger Niclas Bergman, vd på Nivika Fastigheter AB.

Köpet i Växjö är Nivikas största investering sedan företaget bildades 2000. Företagets långsiktiga strategi är att ha ett bestånd i Växjö på 1,5 miljarder kronor inom tre år. Alhansas Fastigheter ligger främst på arenastadsområdet i Växjö och den nya ägaren tillträder 1 april.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons