Annons

Stort intresse för purjogram

Publicerad 5 mars 2016

Vid sidan om studierna sitter Adam Åstrand i sin studentlägenhet och packar purjolökar. I en snygg förpackning levereras det sedan i present till personer som behöver roas eller som redan har allt.

Han studerar internationell marknadsföring på Linnéuniversitetet och har sedan den 10 december företaget Purjogram.

Annons

– Tanken är att det ska finnas ett alternativ till de som vill skicka någon uppskattande eller rolig present. Det här är en rolig grej som funkar för fler tillfällen, säger Adam Åstrand.

Förra sommaren upptäckte han en liknande tjänst i USA där potatis utgjorde presenten. Eftersom han själv har gett bort en purjolök i present på en fest för några år sedan kläcktes idén.

– På festen sa jag att blommorna tyvärr var slut och att det här var det enda som fanns. Det möttes av skratt och eftersom det inte finns någon "skicka en konstigt grej till dina vänner"-tjänst i Sverige så testar jag det istället.

Adam Åstrand ägnar tjänsten ungefär fyra timmar per dag beroende på orderantalet. Han gör allting själv och ordnar lapparna med personliga hälsningar från de som beställt via hans hemsida. I februari skickade han ut 200 stycken och redan från start har intresset varit stort. Nu ska tjänsten expanderas till grannlandet Norge.

– Det är en så konstig och annorlunda tjänst, så jag visste nästan att det skulle bli lyckat på grund av det.

Bland de personer som fått ett purjogram finns kändisar som Camilla Läckberg, Edward Blom och Magdalena Graaf.

– Folk blir glada. De som skickar blir glada och de som får blir glada.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons