Annons

Stort intresse för solceller bland kronobergarna

Växjö • Publicerad 16 augusti 2020
Foto: Ebba Sund

Kronobergarnas intresse för solceller har ökat med 17 procentenheter jämfört med ifjol enligt Vattenfall. En ny undersökning som Kantar Sifo utfört på uppdrag av Vattenfall visar att 65 procent av invånarna i Kronobergs län kan tänka sig att installera solceller på taket inom det närmaste året.

– Vi ser definitivt en ökning av intresset för solceller och det finns många anledningar till detta. Var sjätte länsbo i Kronoberg uppger till exempel att deras intresse för solceller ökat i syfte att bli mer självförsörjande till följd av virusutbrottet, säger Lasse Ejeklint, klimatcoach på Vattenfall.

Annons

Samtidigt visar årets upplaga av Vattenfalls Solindex att Kronoberg hade kunnat generera 259 miljoner kWh per år om alla länets villor hade solpaneler på taket.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons