Annons

Stort intresse för Växjös nya landmärke ICON

Växjös nya signaturbyggnad ICON börjar ta fart och har nu nått sin fullständiga höjd på 67 meter. Arbetet med att färdigställa byggnaden pågår för fullt och det finns fortfarande möjlighet att bli en del av ICON.
Den här texten är producerad av APP. Den är inte skriven av Vxonews journalister. • Publicerad 18 maj 2017
På den nittonde våningen kommer en skybar att anläggas, öppen för alla ICONs besökare.
På den nittonde våningen kommer en skybar att anläggas, öppen för alla ICONs besökare.

[h5u0rfqy] Det är få som har missat det stora bygget som APP just nu bedriver i Arenastaden. Sedan det första spadtaget togs i januari 2016 har mångas ögon varit riktade mot den växande byggnaden som skjutit allt högre mot himlen. I början av maj uppfördes ICONs tjugonde och högsta våning.

Högst upp på den översta våningen kommer en fantastisk takterrass att anläggas. Hit kan de som bor och arbetar i ICON komma för att njuta av den unika utsikten över Växjö stad, en vy som kan få även den mest världsvana att kippa efter andan. Här uppe på toppen kommer även en härlig skybar att finnas, tillgänglig för alla ICONs besökare.

Annons

Totalt kommer 220 lägenheter i olika storlekar vara utspridda i både det södra och norra tornet. De boende i ICON kommer att få ett mycket bekvämt liv med tillgång till en mängd olika tjänster och faciliteter. Förutom spa, skybar och gym finns även servicetjänster som bland annat rumservice, städ, elcyklar och catering.

– Vi tycker att det ska vara enkelt att leva och bo i ICON. Vi vill sätta människor i fokus och erbjuda tjänster som underlättar vardagen och livet i stort, säger Henrik Swahn, VD på APP.

Flertalet av lägenheterna är sålda men för den som lockas av ICONs unika boendekoncept finns det fortfarande en chans. I nuläget finns ett femtontal lediga lägenheter som väntar på ägare. Bokar man dessutom ett av de åtråvärda boendena nu, får man chans att själv påverka dess insida genom att göra egna inredningsval.

– Att få möjligheten att bo i en sådan här byggnad är en unik chans som inte ges i många städer. Intresset har varit stort redan från start och nu finns bara ett fåtal lägenheter kvar, säger Peter Åkesson, ansvarig mäklare från Åkesson Mäklarbyrå.

Förutom bostäder kommer ICON också innehålla kontor. De översta våningarna är avsatta för företag. Här finns det goda möjligheter att själv utforma sin arbetsplats och skapa ett personligt kontor.

Flera företag har redan gjort sig redo för framtiden och bokat kontor i ICON men några ytor finns fortfarande kvar till uthyrning. Ett ypperligt läge för den som vill ta sitt företag till nästa nivå.

– ICONs läge och unika service skapar fantastiska förutsättningar för företag som vill vara där det händer. Den öppna atmosfären ger också stor möjlighet till samarbete och nätverkande utanför företagsgränserna, säger Jan-Olof Swanteson, marknadschef på APP.

Framöver fortsätter arbetet med att färdigställa Växjös nya landmärke. Fokus kommer att ligga på att forma ICONs spektakulära utsida och fylla byggnaden med liv. Redan vid årsskiftet flyttar Växjö Fria Gymnasium in i sina lokaler. Hela byggnaden kommer att stå färdig hösten 2018 och ICON blir då Växjös nya mötesplats med tusentals besökare varje dag.

Annons

I ICON erbjuds förstklassiga boenden och servicefunktioner i världsklass.
I ICON erbjuds förstklassiga boenden och servicefunktioner i världsklass.
Det exklusiva spat kommer att vara tillgängligt för alla som bor i ICON.
Det exklusiva spat kommer att vara tillgängligt för alla som bor i ICON.
Med sitt spektakulära yttre kommer ICON verkligen att dra blickarna till sig.
Med sitt spektakulära yttre kommer ICON verkligen att dra blickarna till sig.
Snabbinfo

ICON

Våningar: 20

Bostäder: 220 stycken (studios–4 rok)

Kontorsyta: 4500 kvadratmeter

Inflyttning: Hösten 2018

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons