Annons

Stort lönepåslag för sjuksköterskor i Växjö

Växjö • Publicerad 12 november 2019
.
.Foto: Lillian Petrovski

Ett antal kommuner har valt att höja sjuksköterskelönerna och lyfta fram de särskilt yrkesskickliga. I Växjö kommun har det blivit ett stort lönelyften och flera sjuksköterskor har kommit upp i månadslöner över 40 000 kronor.

24 sjuksköterskor i Växjö har bedömts som särskilt yrkesskickliga och har fått ett lönelyft på 3 000−5 000 kronor i månaden. Lönelyften har också inneburit att nio sjuksköterskor tjänar över 40 000 kronor i månaden.

Annons

− Det är oerhört duktiga sjuksköterskor vi har och vi är glada över att vi både i år och tidigare har fått pengar från politikerna så att vi har kunnat satsa extra på dem. Vi är väldigt nöjda med Växjö kommun och med de pengar vi fått för att kunna genomföra det här, säger Louise Bertilsson, avdelningschef för Växjö kommuns omsorgsförvaltning, till Vårdfokus.

Lönelyften har också gjort det lättare för Växjö kommun att rekrytera sjuksköterskor.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons