Annons

Stort skydd monteras över jättebygget i Växjö

Växjö • Publicerad 25 oktober 2018
Illustrationen visar principerna med väderskyddet för bygget av Växjö station och kommunhus. Väderskyddet kommer att ha ett tak och fyra väggar, skriver Växjö kommun på sin hemsida.
Illustrationen visar principerna med väderskyddet för bygget av Växjö station och kommunhus. Väderskyddet kommer att ha ett tak och fyra väggar, skriver Växjö kommun på sin hemsida.Foto: Illustration: Sitecover, Växjö kommun

Från mars och cirka tio månader framåt kommer ett väderskydd att monteras där Växjös nya stations- och kommunhus byggs.

Väderskyddet, som kommer att vara 130 meter långt, 40 meter brett och 40 meter högt, ska bland annat skydda huset mot fukt under byggperioden. Enligt Växjö kommun ska det också ge en bättre arbetsmiljö för de som jobbar med bygget.

Väderskyddet, som även rymmer två inbyggda lyftkranar, kommer att monteras ner först när jättebyggets tak och fasader är på plats.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons