Annons

Stort söktryck på platserna

Kronoberg • Publicerad 30 juli 2019

Region Kronoberg har i sommar 70 praktikplatser. Det var 293 ansökningar som kom in, vilket är 133 fler än i fjol. Enligt Region Kronoberg jobbar många av tidigare praktikanter inom regionen och praktikanterna ses som en viktig rekryteringsbas.

– Vi får möjlighet att ge en positiv bild av Region Kronoberg som en attraktiv och tänkbar framtida arbetsgivare, där vi kan erbjuda ungdomar en meningsfull sysselsättning. Det kan annars vara svårt att hitta sommarjobb när man är under 18 år, säger Louise Erlandsson, HR-specialist i Region Kronoberg.

Sommarpraktik erbjuds elever som går första eller andra året på gymnasiet. I år finns platser i Växjö och Ljungby inom hälso-och sjukvården, kost och restauranger, vårdadministration, lokalvård och läkemedelsenheten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons