Annons

Stort Växjöföretag siktar på börsen

Växjö • Publicerad 1 februari 2019
APP:s flaggskepp Icon Växjö.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Växjöbaserade fastighetsbolaget APP siktar på en börsintroduktion för ett av koncernens dotterbolag. Det avslöjar huvudägaren och grundaren Anders Öman på Linkedin. Ett inriktningsbeslut väntas i februari.

”APP moderbolag ska inte in på börsen. Vi har dock tagit ett inriktningsbeslut för att av våra dotterbolag att gå till börsen. Det är väldigt tidigt och vi är i dag inte beredda att säga mer än så då vi behöver arbete igenom vissa saker innan”, skriver Anders Öman i ett mejl till Smålandsposten.

Annons

På Linkedin skriver Öman: ”Vi ska använda börsen till det den en gång var tänkt till, anskaffning av tillväxtkapital. Vi kommer inte kliva av som huvudägare utan snarare intensifiera vårt arbete och tillse att bolaget ges de allra bästa möjligheter att skapa ett bestående värde”.

Anders Öman berättar om börsintroduktionen i ett inlägg där han beskriver sina 25 år som entreprenör och företagare. I dag är det 25 år sedan han startade sitt första företag – Öman Klimat Teknik AB - numera Ömangruppen.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons