Annons

Straffrabatt för brottslig Växjöbo

Publicerad 7 februari 2017
Foto: LENA GUNNARSSON, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: LENA GUNNARSSON, SMÅLANDSPOSTEN

En Växjöbo stoppades i Borås 2015 efter en vinglig bilfärd och polisen hittade bland annat dopingpreparat i bilen. När den nu 38-årige mannen kopplades till en annan Växjöbo hittade polisen tabletter och ampuller som innehöll 400 000 enheter dopingsmedel.

Mannen dömdes till två och ett halvt års fängelse, som han överklagades. Nu ger Hovrätten honom ett halvårs straffrabatt, skriver Smålandsposten. Trots att åklagaren ville se ett längre fängelsestraff är hon nöjd med domen.

– Det har tillkommit nya fakta, medan vi satt i hovrättsförhandlingarna var mannen häktad för ny brottslighet i Eksjö och med hänsyn till att han i år dömdes för grovt vapenbrott och en del annat till ett års fängelse så tycker jag att hovrättens dom är bra, säger Yvonne Rudinsson till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons