Annons

Strandade hyresförhandlingar i Växjö

Växjö • Publicerad 5 december 2018
Foto: Oscar Appelgren

I oktober kom nyheten om att Växjöbostäder vill höja hyrorna med sju procent till nästa år. Anledningen är ökade kostnader och dagens underhållsnivå. Sedan dess har Växjöbostäder och Hyresgästföreningen träffats och förhandlat - utan att nå en överenskommelse. I stället har förhandlingarna strandats och Hyresmarknadskommittén får ta över.

– Man kan inte begära en sådan här hög höjning när bolaget redan har så mycket pengar som kan användas till renovering. Det är obegripligt, säger Lars-Inge Karlsson, ordförande i Hyresgästföreningens förhandlingsdelegation, till Hem & hyra.

Förra gången som Växjöbostäder och Hyresgästföreningen förhandlade om hyrorna fick hyresmarknadskommittén också avgöra hyrorna för 2017 och 2018, som blev en höjning 0,7 procent.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons