Annons

Strategin på BB i Växjö

Publicerad 20 juli 2017
Foto: Per Jodenius, Smålandsposten
Foto: Per Jodenius, Smålandsposten

Vi har tidigare skrivit om att två förlossningsrum på BB i Växjö stängs under ett par veckor. En nyhet som fick många av er läsare att reagera.

I ett pressmeddelande presenterar nu Region Kronoberg en plan på hur de vill säkra en trygg förlossningsvård under sommaren.

Annons

– För blivande föräldrar gäller normala rutiner, det vill säga att ringa förlossningsenheten när det är dags, för att få den hjälp som behövs, säger Annika Hull-Laine, centrumchef för kirurgi-kvinno- och barncentrum och fortsätter:

– Hur många som kommer att bli hänvisade är svårt att bedöma i nuläget eftersom det beror på hur många födande som tar kontakt samtidigt och hur det fördelar sig över dygnet. Som blivande förälder ska man inte känna oro för den stundande förlossningen utan när det är dags tar man kontakt med förlossningen och så guidar vi er.

Läs mer om det här och läs mer om de stängda förlossningsrummen här.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons