Annons

Strejk i centrala Växjö

Växjö • Publicerad 18 september 2019 • Uppdaterad 19 september 2019
Greta Thunberg, organisatör i FridaysForFuture.
Greta Thunberg, organisatör i FridaysForFuture.Foto: Joel Marklund

FridaysForFuture planerar en vecka av aktioner i samband med att FN:s generalsekreterare António Guterres träffar världsledarna under ett extrainsatt klimatmöte. Det blir en global skolstrejk den 20 september och en storstrejk den 27 september. Det väntas bli runt 4 000 strejker och manifestationer.

I Växjö blir det en strejk klockan 9 till 17 den 20 september. Manifestationen kommer att hållas utanför kommunhuset och vid Speakers Corner.

Annons

– Vi ungdomar har redan begärt förändring, nu kräver klimatkrisen att de vuxna gör detsamma, säger Greta Thunberg, organisatör i FridaysForFuture.

Det gemensamma budskapet till politikerna och makthavarna blir: "Begränsa den globala temperaturökningen till under 1,5 grader över förindustriella nivåer”, "Följ Parisavtalet och bevisa det” och "Lyssna på klimatforskningen”.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons