Annons

Strejken ger kraftiga prishöjningar i Växjö

Växjö • Publicerad 1 maj 2019
.
.Foto: Filip Sjöfors

Tusentals SAS-piloter har gått ut i strejk. Konflikten rör nya kollektivavtal för piloterna, som bland annat anser att de har hamnat efter lönemässigt jämfört med andra bolag.

Många flygningar har på grund av strejken ställts in. Även om SAS inte flyger till Småland Airport påverkas Växjö. Barometern har pratat med Oscar Håkansson, som i veckan var i Amsterdam. Han funderade på att boka av allt med SAS för att i stället boka hemresan med ett annat bolag.

– Men de biljetterna trissas ju upp. Jag hittade en resa där man åkte från Amsterdam till Dublin till Stockholm. Den kostade 13 000 kronor, alltså en enkel resa. Det är sjuka priser. Imorgon var det en resa från Amsterdam till Växjö, som jag kollade på. Den låg på 6 000 kronor, säger Oscar Håkansson till Barometern.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons