Annons

Studenterna ber om ursäkt till Växjöborna

Växjö • Publicerad 29 augusti 2019
.
.Foto: Hilda Frankki

Under veckan har musik från studenternas kickoff på campus hörts över Växjö. Många Växjöbor har reagerat på att musiken har varit väldigt hög och fått spelas sent på kvällarna.

Under onsdagen rapporterade VXOnews att musiken har kommit från kickoffen för studenterna på Ekonomihögskolan. Studenterna har spelat musiken och hållit evenemangen utan att ansöka om tillstånd för det. Nu vill EHVS, Ekonomihögskolans i Växjö Studentförening, be om ursäkt.

Annons

”För tillfället byggs det mycket på campus vilket har lett till att flera ”klassiska” ängar som vi studenter brukade vara på inte längre har möjligheten att befinnas oss där. Detta tror jag kan ha påverkat att den generella ljudnivån har öka i år, detta för att vi är närmare sjön och det inte finns lika mycket som blockerar ljudvågorna.

Gällande tillståndet har det blivit en miss i vår kommunikation, vilket givetvis inte ska ske men har skett. Med det sagt, vill vi uppriktigt be om ursäkt till alla de som har påverkats av den höga ljudnivå!”, skriver Jacob Eriksson, ordförande för EHVS, bland annat i ett mail till VXOnews.

Polisen har valt att inte inleda en polisutredning om brott mot ordningslagen. Läs mer vad polisen säger nedan.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons